Zippo James Bond
  search
  • Zippo James Bond
  • Zippo James Bond

  Zippo James Bond

  59,00 €
  .

  Zippo James Bond

  Zippo James Bond No time to die" Zippo original James Bond 007 special edition

  Ποσότητα
  Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα

  • Ρώτησε μας τώρα
    Ασφάλεια

  Παρέχουμε ασφαλή λειτουργία περιήγησης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

    Παραλαβή

  Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με προσοχή στην συσκευασία

    Αποστολή και επιστροφή

  Παρέχουμε την δυνατότητα επιστροφής σε όλα μας τα προϊόντα.

  Zippo James Bond

  Η ιστορία της Zippo ξεκινά στις αρχές του 1930, στο Bradford Country Club της Πενσυλβάνια. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Blaisdell παρατήρησε έναν φίλο του να προσπαθεί να ανάψει έναν δύσκολο στη χρήση Αυστραλέζικο αναπτήρα.

  Ο αναπτήρας λειτουργούσε καλά, ακόμη και στον άνεμο, λόγω του σχεδιασμού της καμινάδας, αλλά ο σχεδιασμός του δεν ήταν καθόλου χρηστικός. Η χρήση του απαιτούσε και τα δύο χέρια και  η λεπτή μεταλλική επιφάνειά του μπορούσε να καταστραφεί εύκολα.

  Στα τέλη του 1932, ο George G. Blaisdell αποφάσισε να αναδιαμορφώσει τoν αυστραλέζικο αναπτήρα. Κατασκεύασε μια ορθογώνια θήκη με καπάκι που μένει σταθερό στο υπόλοιπο "σώμα" με έναν μεντεσέ. Ωστόσο διατήρησε το σχεδιασμό της καμινάδας που προστατεύει τη φλόγα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

  Το αποτέλεσμα ήταν ένας αναπτήρας όμορφος και ταυτόχρονα εύκολος στη χρήση με το ένα χέρι. Το όνομα" Zippo " δημιουργήθηκε από τον κ. Blaisdell. Του άρεσε ο ήχος της λέξης "φερμουάρ" - "zipper" και έτσι σχημάτισε διαφορετικές παραλλαγές της λέξης καταλήγοντας στο "Zippo ", που του φάνηκε ότι είχε ένα "φρέσκο" άκουσμα.

  Ο πρώτος αναπτήρα Zippo, που σήμερα εκτίθεται στο Zippo/Case Museum στο Μπράντφορντ, είχε τιμή πώλησης $1,95. Από την αρχή, υποστηριζόταν από την άνευ όρων εγγύηση εφ'όρου ζωής του κ. Blaisdell - "It works or we fix it free.™” ( Λειτουργεί ή το επισκευάζουμε δωρεάν.™ )

  Στις 17 Μαΐου του 1934 κατατέθηκε αίτηση για το αρχικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Zippo, και στις 3 Μαρτίου 1936 χορηγήθηκε ο αριθμός 2.032.695 των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Αυτός ο πρώτος αναπτήρας τσέπης Zippo, που δημιουργήθηκε το 1933, εκτίθεται στο Μπράντφορντ.

  Στα μέσα της δεκαετίας του '30, η εταιρεία Kendall Refining Company στο Μπράντφορντ έκανε μια παραγγελία για 500 Zippo αναπτήρες. Θεωρείται ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που μία εταιρεία διαφημίστηκε με αναπτήρες Zippo και τα συγκεκριμένα τεμάχια θεωρούνται συλλεκτικά κομμάτια υψηλής αξίας. 

  Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε βαθιά επίδραση στο Zippo. Με την είσοδο της Αμερικής στον πόλεμο το 1941, η Zippo σταμάτησε την παραγωγή αναπτήρων για καταναλωτές και αφιέρωσε όλη την παραγωγή στον αμερικανικό στρατό. Αυτή η πρωτοβουλία οδήγησε στην παραγωγή του χαλύβδινου αναπτήρα Zippo με μαύρο φινίρισμα (Black Crackle Finish).

  Το γεγονός ότι εκατομμύρια Αμερικανοί στρατιωτικοί είχαν μαζί τους στη μάχη τον αναπτήρα τους ήταν σημαντικός καταλύτης για την καθιέρωση του Zippo ως σύμβολο της Αμερικής σε όλο τον κόσμο. Ο εφοδιασμός του στρατού είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη παραγωγή του εργοστασίου και επέτρεψε στη Zippo να γίνει μια οικονομικά ισχυρή και βιώσιμη εταιρεία.

  Στο τέλος του πολέμου το 1945, η Zippo επέστρεψε στην πώληση αναπτήρων στην Αμερική και συνέχισε να παράγει αναπτήρες για την καταναλωτική αγορά. Γνήσιος επιχειρηματίας ο κ. Blaisdell ήθελε να εντυπωσιάσει με ένα αυτοκίνητο που να μοιάζει με αναπτήρα Zippo. Έτσι το 1947 γεννήθηκε το Zippo Car.

  Την 1η Αυγούστου 1950, εκδόθηκε το δεύτερο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Zippo, με αριθμό 2517191. Ο σχεδιασμός του αναπτήρα Zippo παραμένει βασικά ο ίδιος μέχρι σήμερα με μικρές βελτιώσεις.

  Από τα μέσα της δεκαετίας του '50, οι κωδικοί ημερομηνίας άρχισαν να σφραγίζονται στο κάτω μέρος κάθε αναπτήρα Zippo. Ο αρχικός σκοπός αφορούσε τον ποιοτικό έλεγχο, αλλά σήμερα οι κωδικοί έχουν γίνει πολύτιμο εργαλείο για τους συλλέκτες.

  Το 1956  λάνσαρε τον αναπτήρα Slim αναπτήρα, ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της. Αυτή η ελαφρώς μικρότερη έκδοση του αναπτήρα Zippo 
  James Bond  είχε σχεδιαστεί για να προσελκύει τις γυναίκες, αλλά βρίσκει μεγάλη απήχηση και στους άνδρες.

  Στη δεκαετία του 1960, οι θεατές σε συναυλίες άρχισαν να ανεβάζουν τη φλόγα Zippo ως χαιρετισμό στους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, μια κίνηση που αργότερα ονομάστηκε «Zippo Moment».


  Το 1962 η Zippo  James Bond παρήγαγε το πρώτο της προϊόν που δεν ήταν αναπτήρας. Το μέτρο τσέπης, ή «χάρακας», όπως λέγεται, είχε σχέδιο που έμοιαζε με τον περίφημο αναπτήρα. Πολλά άλλα προϊόντα έχουν προστεθεί και διαγραφεί από τις συλλογές της ZippoJ ames Bond  από τη δεκαετία του 1960. Πολλά αφορούσαν κυρίως το τμήμα διαφημιστικών προϊόντων, όπως μπρελόκ, σετ στυλό και μολύβι και τον φακό τσέπης ZipLight.

  Ο κ. Blaisdell απεβίωσε στις 3 Οκτωβρίου 1978. Μνημονεύεται όχι μόνο για την εφεύρεση του αναπτήρα Zippo αλλά και για τη γενναιοδωρία και το ευγενικό του πνεύμα. Μετά το θάνατό του, οι κόρες του, Harriett B. Wick και Sarah B. Dorn, κληρονόμησαν την επιχείρηση.

  Από το 1970 η Zippo ξεκίνησε να επεκτείνεται σε αγορές σε όλο τον κόσμο. 

  Zippo James Bond

  Αναπτήρες μαντινάδα

  JB007

  Χαρακτηριστικά

  ZIPPO
  ΑΝΑΓΛΥΦΟΣ
  Αντιανεμικός
  Επαναγεμιζόμενος με υγρά καύσιμα (Ζιπέλαιο)

  Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

  Σχόλια (0)
  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.