Κρητικές κατσούνες
  search
  • Κρητικές κατσούνες

  Κρητικές κατσούνες

  45,00 €
  .

  Κρητικές κατσούνες

  Χειροποίητες κρητικές μαγκούρες ή κατσούνες από πρίνο.

  Κατσούνες
  Ποσότητα
  Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα

  • Ρώτησε μας τώρα
    Ασφάλεια

  Παρέχουμε ασφαλή λειτουργία περιήγησης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

    Παραλαβή

  Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με προσοχή στην συσκευασία

    Αποστολή και επιστροφή

  Παρέχουμε την δυνατότητα επιστροφής σε όλα μας τα προϊόντα.

  Κρητικές κατσούνες

  Κρητικές κατσούνες

  Το Κρητικό Ραβδί αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του στρατιωτικού σώματος των Κρητικών. Ηλικιωμένοι και νέοι Βοσκοί Κρητικοί κρατούσαν συνεχώς μια Κατσούνα για να τους βοηθά στο περπάτημα και κυρίως να ανεβαίνουν στις ορεινές περιοχές, όπου έβοσκαν τα ζώα τους.

  Ήταν πολύτιμο εργαλείο για την μεταφορά του σακουλιού τους, που περιείχε το καθημερινό κολατσιό και νερό. Πολύτιμες χρήσεις της Κατσούνας ακόμη ήταν να καθαρίζουν οι βοσκοί με αυτήν τα μονοπάτια τους, αλλά και να εγκλωβίζουν με τη ράχη της τα ζώα τους που θέλουν να τους ξεφύγουν, ενώ σε εμπόλεμες εποχές αποτελούσε και όπλο εναντίον του εχθρού.

  Η κρητική μπαστούνα ή κατσούνα αποτελεί κρητικό είδος ράβδου, η χρήση της οποίας προορίζεται ως παραδοσιακό μέσο κυρίως από κτηνοτρόφους για τον έλεγχο των ζώων τους, για στήριξη ή ακόμα και για διακοσμητικούς λόγους. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται κυρίως ξύλο από το δέντρο αμπελιτσά που αποτελεί προστατευόμενο είδος πλέον.

   Ωστόσο, στην σύγχρονη εποχή η κατασκευή τους μπορεί να γίνει κι από άλλα ξύλα, όπως Ροδιά, Αστύρακας, Σκίνος και άλλα. Ωστόσο η κατασκευή και σε αυτά τα ξύλα γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως κατασκευαζόταν και τα παλαιότερα χρόνια οι κατσούνες από αμπελιτσιά.

  Δαμασκηνό μαχαίρι

  ΚΤΣ

  Χαρακτηριστικά

  Κατσούνες
  Επαγγελματική βοσκού
  Ξύλο πρίνος
  Τα μεγέθη και η μορφή σε όλες τις κατσούνες διαφέρουν

  Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

  Σχόλια (0)
  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.