Κρήτη Μαγνήτης Καλωσόρισμα
  search
  • Κρήτη Μαγνήτης Καλωσόρισμα

  Κρήτη Μαγνήτης Καλωσόρισμα

  2,00 €
  .

  Κρήτη Μαγνήτης Καλωσόρισμα 

  Κρήτη Μαγνήτης Καλωσόρισμα σε τρείς γλώσσες: Γαλλικά, Γερμανικά & Αγγλικά. 

  ΚΡΗΤΗ ΧΑΡΤΗΣ
  Ποσότητα

  • Ρώτησε μας τώρα
    Ασφάλεια

  Παρέχουμε ασφαλή λειτουργία περιήγησης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

    Παραλαβή

  Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με προσοχή στην συσκευασία

    Αποστολή και επιστροφή

  Παρέχουμε την δυνατότητα επιστροφής σε όλα μας τα προϊόντα.

  Κρήτη Μαγνήτης Καλωσόρισμα 

  Η παράδοση της φιλοξενίας στην Κρήτη έχει ιστορία αιώνων. Το καλωσόρισμα και η φροντίδα του ταξιδιώτη είναι κυριολεκτικά στη φύση των Κρητικών.

  Η παραδοσιακή φιλοξενία στην Κρήτη ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια, όταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δίας γεννήθηκε στα βουνά της Κρήτης. Ο Δίας, που ονομάζεται και Κρηταγενής και Ξένιος, συνδέει ιστορικά την έννοια της φιλοξενίας με το νησί, μια σύνδεση που διατηρείται για χιλιετίες ζωντανή μέσα στην καθημερινότητα των Κρητικών.

  Ο μύθος θέλει τον Δία να αποπλανεί, μεταμορφωμένος σε όμορφο ταύρο, τη νύμφη Ευρώπη, που έδωσε το όνομά της σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, και να τη μεταφέρει από την Φοινίκη στην Κρήτη. Εκεί, ο καρπός του έρωτά τους ήταν o βασιλιάς του νησιού Μίνωας, ο ιδρυτής του Μινωικού Πολιτισμού, του πρώτου οργανωμένου πολιτισμού της Ευρώπης.

  Η φιλοξενία ήταν βασικό στοιχείο του Μινωικού Πολιτισμού. Οι αρχαίοι Μινωίτες ήταν εξαιρετικοί θαλασσοπόροι και έμποροι και με τα καράβια τους τροφοδοτούσαν με προϊόντα όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Ως λαός ήταν πάντοτε ανοιχτοί στη συνάντηση και τη συνύπαρξη με ανθρώπους άλλων πολιτισμών. Η Μινωική κοινωνία ήταν μια από τις πιο πολιτιστικά ανοιχτές κοινωνίες που εμφανίστηκαν ποτέ.Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας και το πέμπτο μεγαλύτερο σε έκταση της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο και την Κορσική. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο, το οποίο είναι έδρα της περιφέρειας Κρήτης που συμπεριλαμβάνει γειτονικά νησιά και νησίδες. Με πληθυσμό 617.360 κατοίκων, περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και εκτεινόμενη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, βρέχεται βόρεια από το Κρητικό πέλαγος και νότια από το Λιβυκό πέλαγος.

  Αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, διατηρώντας τα δικά της πολιτισμικά στοιχεία. Κατά τα έτη 3000 π.Χ.–1400 π.Χ. ήκμασε στο νησί ο Μινωικός πολιτισμός, ο αρχαιότερος πολιτισμός της Ευρώπης, με κυριότερα κέντρα του την Κνωσό, τη Φαιστό, τα Μάλια, τη Ζάκρο και τα Γουρνιά όπου βρέθηκαν ανακτορικά συγκροτήματα.μαγνήτης

  Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει», γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, ο σπουδαίος Κρητικός συγγραφέας, στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο». Στη νότια πλευρά του Αιγαίου, ένα νησί μυστηριώδες, ζεστό, αγνό, γενναιόδωρο κλείνει μέσα του ολόκληρη την «ψυχή» της Ελλάδας. Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Ελούντα, Ιεράπετρα, Μάλια, Χερσόνησος, Σητεία, Σφακιά: ένα νησί, πολλαπλοί προορισμοί, χιλιάδες εικόνες. Το νησί έχει τον τρόπο να μαγεύει κάθε επισκέπτη. Να σαγηνεύει και να αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις με το εντυπωσιακό και μεγαλειώδες τοπίο της, αλλά και με το πνεύμα, την ιστορία και τους ανθρώπους της.

  Η μαντινάδα ή πατινάδα ή κοτσάκι είναι ποίημα που αποτελείται από δυο στίχους που συνήθως είναι δεκαπεντασύλλαβοι σε ομοιοκαταληξία ή και τέσσερα ημιστίχια που δεν ομοιοκαταληκτούν απαραίτητα. Αποτελεί μέσο αυθόρμητης λαϊκής έκφρασης σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, κυρίως όμως ως κατηγορία του νησιώτικου ελληνικού τραγουδιού στην Κρήτημαγνήτης που είναι ξακουστή για τις μαντινάδες της.

  Αυτό το είδος της έμμετρης λαϊκής έκφρασης στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στην Απείρανθο της Νάξου λέγεται κοτσάκι. Αντίστοιχα ονόματα αυτού του είδους είναι επίσης τα λιανοτράγουδα, οι ρίμες, οι παρόλες τα "στιχάκια" ή τα δίστιχα άλλων περιοχών της Ελλάδας.

  Ειδικότερα, η κρητική μαντινάδα διακρίνεται για την ιδιάζουσα έκφραση, το μεστό της φράσης και αντανακλά τα αισθήματα, τη σκέψη και τη ζωή του κρητικού λαού. Αντλεί τη θεματολογία της από ποικίλους τομείς και ανάλογα διακρίνονται σε σκωπτικές μαντινάδες, ερωτικές, ευκαιριακές και φιλοσοφικές. Είτε ως φιλοσοφία, είτε εκφράζοντας παράπονο , η μαντινάδα επί αιώνες συνοδεύει τους Κρητικούς σε όλες τους τις στιγμές και στις εκδηλώσεις, στο σημείο που όσοι δεν είναι από την Κρήτη την θεωρούν αποκλειστικά κρητική ποιητική δημιουργία.

  Καλωσόρισμα

  Κρήτη Μαγνήτης

  WLK

  Χαρακτηριστικά

  ΚΡΗΤΗ-ΧΑΡΤΗΣ
  Αγγλικά
  Γαλλικά
  Γερμανικά
  ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ
  Σχόλια (0)
  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.