Κρητικός σουγιάς
  search
  • Κρητικός σουγιάς
  • Κρητικός σουγιάς

  Κρητικός σουγιάς

  59,00 €
  .

  Κρητικός σουγιάς 

  Κρητικός σουγιάς με θήκη που συνδυάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κρητικού μαχαιριού και την πρακτικότητα που απαιτεί η καθημερινή του χρήση! 

  ΥΛΙΚΟ
  Ποσότητα

  • Ρώτησε μας τώρα
    Ασφάλεια

  Παρέχουμε ασφαλή λειτουργία περιήγησης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

    Παραλαβή

  Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με προσοχή στην συσκευασία

    Αποστολή και επιστροφή

  Παρέχουμε την δυνατότητα επιστροφής σε όλα μας τα προϊόντα.

  Κρητικός σουγιάς 

  Κρητικός 

  σουγιάς

  Κρητικός σουγιάς με κλείδωμα ασφαλείας στο άνοιγμα, δερμάτινη θήκη και ανοξείδωτο ατσάλι με μήκος ανοιχτό 20,50 π. και βάρος 120 γρ. Σώμα μεταλλικό για μεγαλύτερη στιβαρότητα και υλικά όπως το κέρατο, ξύλο wenge και τριανταφυλλιά κοσμούν την περίτεχνη λαβή του. Ψαλιδωτή ουρά όπως αρμόζει στην κρητική τεχνοτροπία και παράδοση!  

  Στην Μυκηναϊκή Ελλάδα από το 1.500 π.Χ. και μετά κατασκευάστηκαν θαυμάσια  χάλκινα και ορειχάλκινα μαχαίρια, τα οποία το εμπόριο τα μετέφερε ακόμα και σε άλλους  ευρωπαϊκούς τόπους, αφού το εξαγωγικό εμπόριο όπλων άνθισε στη Μυκηναϊκή εποχή.

  Την ίδια εποχή της Μυκηναϊκής ακμής, στη Μινωική Κρήτη η οποία μας κληροδότησε  λαμπρά έργα ενός προηγμένου  πολιτισμού, κατασκευάστηκαν αξιόλογα μαχαίρια, ελάχιστα δείγματα των οποίων έφτασαν μέχρι την εποχή μας.

  Στο μουσείο του Ηρακλείου μάλιστα, φυλάσσεται αγαλματίδιο πολεμιστή από τη Σητεία, Μινωικής εποχής, οπλισμένου με μαχαίρι το οποίο παρουσιάζει ομοιότητες με τα σύγχρονα Κρητικά μαχαίρια.

  Αξίζει ιδιαίτερα να τονιστεί ότι, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, τα αγχέμαχα όπλα και τα πολεμικά κράνη γεννήθηκαν στην Κρήτη, αφού εφευρέτες τους θεωρούνται οι Κουρήτες, ακόλουθοι του Δία.

  Σύμφωνα με την προφορική παράδοση, την εποχή της Βενετοκρατίας υπήρχαν μαχαιράδικα στο Ηράκλειο της Κρήτης, εγκαταστημένα στην ίδια  θέση που βρίσκονται και σήμερα.

  Μετά την τουρκική κατάκτηση της Κρήτης, οι μεταλλουργοί του νησιού συνέχιζαν να κατασκευάζουν εξαίρετα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και μαχαίρια, τα οποία κατά το 19ο αιώνα με τις επαναστάσεις των Κρητικών οι οποίοι διψούσαν για ελευθερία, αποκτούν ξεχωριστή αξία.

  Ακόμα και οι ιστορικοί δεν έχουν καταφέρει να ξεδιαλύνουν τη σύγχυση σχετικά με το εάν το κρητικό μαχαίρι έχει ή όχι την απόλυτη σχέση ή αποτελεί συνέχεια των όσων ακούγονται για ταύτιση του κρητικού μαχαιριού με το τούρκικο.

  Μέχρι σήμερα η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι οι  χειροποίητοι σουγιάδες συγγενεύουν με το Μπιτσάκ και η τεχνοτροπία του ξεκίνησε με την κατοχική άφιξη των Τούρκων στο νησί, το 1669.

  Κρητικός σουγιάς με θήκη

  Κρητικός σουγιάς ελιά

  Σ3

  Χαρακτηριστικά

  ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΟΥΓΙΑΣ
  ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΒΗ
  ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΘΗΚΗ
  Κλείδωμα λεπίδας
  ΛΑΒΗ ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΟ
  ΛΑΒΗ ΑΠΟ ΞΥΛΟ WENGE
  ΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ
  ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ "ΣΩΜΑ"

  Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

  Σχόλια (0)
  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.