Opinel black oak
  search
  • Opinel black oak

  Opinel black oak

  45,00 €
  .

  Opinel black oak

  Νο. 8 BLACK OAK

  Σουγιάς με μαύρη ανοξείδωτη λάμα και λαβή από ξύλο δρυός προερχόμενο από τα δάση της Γαλλίας.

  Η λάμα είναι μαύρη από ανοξείδωτο ατσάλι και Ματ φινίρισμα. Η ειδική αυτή επίστρωση έχει επιτευχθεί με ηλεκτρόλυση, διαδικασία που καθιστά τη λάμα πολύ πιο ανθεκτική σε σχέση με μια παραδοσιακή ανοξείδωτη λάμα.

   

  Με δαχτυλίδι διπλής ασφαλείας.

  Το δαχτυλίδι ασφαλείας Virobloc είναι και αυτό κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και σε μαύρο χρώμα.

  Η ειδική μαύρη επίστρωση προσδίδει στη λάμα και στο δαχτυλίδι αυξημένη αντοχή στη διάβρωση.

  Ποσότητα
  Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα

  • Ρώτησε μας τώρα
    Ασφάλεια

  Παρέχουμε ασφαλή λειτουργία περιήγησης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

    Παραλαβή

  Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με προσοχή στην συσκευασία

    Αποστολή και επιστροφή

  Παρέχουμε την δυνατότητα επιστροφής σε όλα μας τα προϊόντα.

  Opinel black oak

  Opinel black oak

  black

  oak

  Ο Joseph Opinel άρχισε να φτιάχνει μαχαίρια το 1890 στη Σαβοΐα της Γαλλίας ως απλό εργατικό ή αγροτικό μαχαίρι . Αποδείχθηκε δημοφιλές στους ντόπιους αγρότες, κτηνοτρόφους και paysans-vignerons (αγρότες οινοποιούς) της περιοχής. 

  Το 1897, αναπτύχθηκε μια σειρά δώδεκα μεγεθών, με αριθμό 1 έως 12. Από το 1901 έως το 1903, ο Joseph Opinel έχτισε το πρώτο του εργοστάσιο στο Pont de Gévoudaz και παρήγαγε μια μηχανή για τη μαζική παραγωγή των ξύλινων λαβών του μαχαιριού. 

  Η εταιρεία προσέλαβε μικροπωλητές για να πουλήσουν τα μαχαίρια. Άνοιξε ένα μικρό κατάστημα κοντά στη σιδηροδρομική διασταύρωση Chambéry, όπου τα μαχαίρια έγιναν δημοφιλή στους εργάτες σιδηροδρόμων PLM. Με τη σειρά τους διέδωσαν τη φήμη της μάρκας σε όλη τη Γαλλία. 

  Μέχρι το 1909, ο Opinel είχε καταχωρίσει το πρώτο του εμπορικό σήμα για το μαχαίρι Opinel, επιλέγοντας το κύριο couronnée («στεφανωμένο χέρι») ως έμβλημά του.  

  Λίγα χρόνια αργότερα οι ετήσιες πωλήσεις της ήταν εκατοντάδες χιλιάδες, και μέχρι την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είχαν πουληθεί έως και 20 εκατομμύρια μαχαίρια. 

  Το  Virobloc ή μηχανισμός περιστροφής ασφαλείας εφευρέθηκε από τον Marcel Opinel το 1955, αυξάνοντας την ασφάλεια και την ευελιξία του μαχαιριού επιτρέποντας στη λεπίδα να κλειδώνει στην ανοιχτή θέση. Το 2000, ο μηχανισμός ασφάλισης Virobloc βελτιώθηκε για να επιτρέπει το κλείδωμα της λεπίδας είτε στην ανοιχτή είτε στην κλειστή θέση. 

  Το 1985 το Μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο επέλεξε το μαχαίρι  ως μέρος μιας έκθεσης που γιορτάζει τα «100 ομορφότερα προϊόντα στον κόσμο», που παρουσιάζει το Opinel μαζί με το σπορ αυτοκίνητο Porsche 911 και το ρολόι Rolex . 

   Το Opinel επιλέχθηκε επίσης ως ένα από τα 999 κλασικά σχέδια στο Phaidon Design Classics ,  και έχει εκτεθεί από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MOMA) ως αριστούργημα σχεδιασμού. 

  black

  oak

  Opinel σουγιάς inox

  BLKO

  Χαρακτηριστικά

  Opinel black oak
  Δαχτυλίδι Διπλής Ασφάλειας
  Λαβή από ξύλο δρυός Γαλλίας
  Μήκος λάμας 8.5 εκ.
  Ματ φινίρισμα λάμας
  Μαύρη ανοξείδωτη λάμα

  Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

  Σχόλια (0)
  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.