Λύρα εκκρεμές ρολόι
  search
  • Λύρα εκκρεμές ρολόι

  Λύρα εκκρεμές ρολόι

  39,00 €
  .

  Λύρα εκκρεμές ρολόι 

  Λύρα εκκρεμές ρολόι με δοξάρι και έκδοση με έξτρα λειτουργία ήχου διάρκειας 2 λεπτών! 41*17 εκ.

  Τώρα και σε μίνι μέγεθος, μόλις 24 εκατοστά!

  ΛΥΡΑ
  Ποσότητα

  • Ρώτησε μας τώρα
    Ασφάλεια

  Παρέχουμε ασφαλή λειτουργία περιήγησης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

    Παραλαβή

  Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με προσοχή στην συσκευασία

    Αποστολή και επιστροφή

  Παρέχουμε την δυνατότητα επιστροφής σε όλα μας τα προϊόντα.

  Λύρα εκκρεμές ρολόι 

  Ένα ρολόι εκκρεμούς είναι ένα ρολόι που χρησιμοποιεί ένα εκκρεμές , ένα ταλαντευόμενο βάρος, ως στοιχείο μέτρησής του . Το πλεονέκτημα ενός εκκρεμούς για τη μέτρηση του χρόνου είναι ότι είναι ένας αρμονικός ταλαντωτής : Κινείται μπρος-πίσω σε ένα ακριβές χρονικό διάστημα που εξαρτάται από το μήκος του και αντιστέκεται στην αιώρηση με άλλους ρυθμούς. Από την εφεύρεσή του το 1656 από τον Christiaan Huygens , εμπνευσμένο από τον Galileo Galilei , μέχρι τη δεκαετία του 1930, το ρολόι με εκκρεμές ήταν ο πιο ακριβής χρονομέτρης στον κόσμο, λόγω της ευρείας χρήσης του.  Κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, τα ρολόγια εκκρεμούς σε σπίτια, εργοστάσια, γραφεία και σιδηροδρομικούς σταθμούς χρησίμευαν ως πρωταρχικά πρότυπα χρόνου για τον προγραμματισμό της καθημερινής ζωής, τις βάρδιες εργασίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η μεγαλύτερη ακρίβειά τους επέτρεψε τον ταχύτερο ρυθμό ζωής που ήταν απαραίτητος για τη Βιομηχανική Επανάσταση . Το οικιακό ρολόι εκκρεμούς αντικαταστάθηκε από λιγότερο ακριβά, σύγχρονα, ηλεκτρικά ρολόγια τη δεκαετία του 1930 και του '40. Τα ρολόγια εκκρεμούς διατηρούνται πλέον κυρίως για τη διακοσμητική και αντίκα αξία τους.

  Τα ρολόγια εκκρεμούς πρέπει να είναι ακίνητα για να λειτουργήσουν. Οποιαδήποτε κίνηση ή επιταχύνσεις θα επηρεάσουν την κίνηση του εκκρεμούς, προκαλώντας ανακρίβειες, απαιτώντας έτσι άλλους μηχανισμούς για χρήση σε φορητά ρολόγια.

  Η Λύρα εκκρεμές ρολόι  είναι ξύλινο χορδόφωνο (έγχορδο μουσικό όργανο). Έχει συνήθως τρεις χορδές, σε νότες Σολ-Ρε-Λα και παίζεται τρίβοντας ένα δοξάρι στις χορδές της. Κατέχει κεντρική θέση στην παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και άλλων νησιών του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Ήταν γνωστή για πρώτη φορά στην Βυζαντινή Κρήτη, με κάποιες περαιτέρω τροποποιήσεις που σημειώθηκαν τον 20ο αιώνα για να δώσει στο όργανο έναν πιο ισχυρό ήχο και προβολή. Θεωρείται η πλέον δημοφιλής παραλλαγή της βυζαντινής λύρας που χρησιμοποιείται σήμερα. Τα μέρη μιας Κρητικής λύρας είναι συνήθως κατασκευασμένα από διαφορετικούς τύπους ξύλου. Οι χορδές είναι από έντερο ή μέταλλο.

  Μουσικά όργανα ρολόι

  Λ1

  Χαρακτηριστικά

  ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΡΟΛΟΙ ΕΚΚΡΕΜΕΣ
  ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΣΧΕΔΙΑ
  ΕΠΙΤΟΙΧΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
  ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΔΟΞΑΡΙ ΜΕ ΓΕΡΑΚΟΚΟΥΔΟΥΝΑ
  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΗΧΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2 ΛΕΠΤΩΝ
  ΜΠΑΤΑΡΙΑ 2Α
  ΞΥΛΟ ΣΗΜΥΔΑΣ

  Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

  Σχόλια (0)
  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.