Κρητικός σουγιάς τσαπράζι
  search
  • Κρητικός σουγιάς τσαπράζι

  Κρητικός σουγιάς τσαπράζι

  15,00 €
  .

  Κρητικός σουγιάς τσαπράζι

  Διπλός κρητικός σουγιάς  με 2 λεπίδες: Μια κυρτή με δόντια και μια ίσια κλασική για όλες τις χρήσεις. 

  ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΟΥΓΙΑΣ
  Ποσότητα

  • Ρώτησε μας τώρα
    Ασφάλεια

  Παρέχουμε ασφαλή λειτουργία περιήγησης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

    Παραλαβή

  Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με προσοχή στην συσκευασία

    Αποστολή και επιστροφή

  Παρέχουμε την δυνατότητα επιστροφής σε όλα μας τα προϊόντα.

  Κρητικός σουγιάς τσαπράζι

  Κρητικός σουγιάς τσαπράζι με ανατομική λαβή, μια ίσια κλασική ανοξείδωτη λεπίδα & μια τύπου σάρακα για κοπή κλαδιών, ξύλου. Για τον αγρότη, τον χομπίστα, για τον κήπο. Ικανός να ανταπεξέλθει στις πιο απαιτητικές εργασίες με τις εύκαμπτες λεπίδες του και την ιδιαίτερη, ξεκούραστη λαβή του! 

  Με την ονομασία τσαπράζι, εκ της τουρκικής τσαπράζ σταυρωτός, διασταυρούμενος περιγράφεται το σταυρωτό αλυσιδωτό επιστήθιο κόσμημα το οποίο φοριόταν τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Αποτελεί ιδιαίτερο κόσμημα της ελληνικής ανδρικής εθνικής φορεσιάς.

  Τσαπράζια έφεραν συνηθέστερα οι κάτοικοι των πολεμικών περιοχών του ελλαδικού χώρου επί τουρκοκρατίας, λίγο προ της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, και κυρίως οι Σουλιώτες, στις επίσημες φορεσιές του αλλά και οι Σαρακατσάνοι και οι Πόντιοι.

  Τα τσαπράζια ήταν συνηθέστερα αργυρά, και πολύ σπάνια επίχρυσα, συμπλέγματα πολλών αλυσίδων σε μορφή ζωνών με καλλιτεχνικές σμαλτοδέσεις, μικρούς δικέφαλους αετούς, φυλαχτά και θυσάνους που φέρονταν από του ενός ώμου στον άλλο, χιαστί, διασταυρούμενα επί του στήθους. Τα τσαπράζια αποτελούσαν σύμβολα λεβεντιάς, πλούτου αλλά και ηρωικής καταγωγής.

  Ως τσαπράζι, αναφέρεται στην Κρήτη το πριονωτό, αναδιπλούμενο μαχαίρι το οποίο χρησιμοποιείται κατά την εποχή του τρύγου.

  Τσαπράζι λέγεται και η ειδική φαλτσέτα που είχαν οι αλμπάνηδες (πεταλωτές) για να κόβουν/περιποιούνται τα νύχια των ζώων πριν τα πεταλώσουν.

  Κρητικός σουγιάς τσαπράζι

  Κρητικός σουγιάς και δερμάτινη θήκη

  ΔΙ1

  Χαρακτηριστικά

  ΔΙΠΛΟΣ ΣΟΥΓΙΑΣ
  ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΛΑΒΗ
  ΛΕΠΙΔΑ ΙΣΙΑ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ
  ΛΕΠΙΔΑ ΤΥΠΟΥ ΣΑΡΑΚΑ

  Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

  Σχόλια (0)
  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.