Κρητικός σουγιάς οξιά
  search
  • Κρητικός σουγιάς οξιά

  Κρητικός σουγιάς οξιά

  11,00 €
  .

  Κρητικός σουγιάς οξιά 

  Κρητικός σουγιάς οξιά 

  ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΟΥΓΙΑΣ
  Ποσότητα

  • Ρώτησε μας τώρα
    Ασφάλεια

  Παρέχουμε ασφαλή λειτουργία περιήγησης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

    Παραλαβή

  Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με προσοχή στην συσκευασία

    Αποστολή και επιστροφή

  Παρέχουμε την δυνατότητα επιστροφής σε όλα μας τα προϊόντα.

  Κρητικός σουγιάς οξιά 

  Ανοξείδωτο ατσάλι, λαβή από οξιά σε διάφορα χρώματα

  Στην Μυκηναϊκή Ελλάδα από το 1.500 π.Χ. και μετά κατασκευάστηκαν θαυμάσια  χάλκινα και ορειχάλκινα μαχαίρια, τα οποία το εμπόριο τα μετέφερε ακόμα και σε άλλους  ευρωπαϊκούς τόπους, αφού το εξαγωγικό εμπόριο όπλων άνθισε στη Μυκηναϊκή εποχή.

  Την ίδια εποχή της Μυκηναϊκής ακμής, στη Μινωική Κρήτη η οποία μας κληροδότησε  λαμπρά έργα ενός προηγμένου  πολιτισμού, κατασκευάστηκαν αξιόλογα μαχαίρια, ελάχιστα δείγματα των οποίων έφτασαν μέχρι την εποχή μας. Στο μουσείο του Ηρακλείου μάλιστα, φυλάσσεται αγαλματίδιο πολεμιστή από τη Σητεία, Μινωικής εποχής, οπλισμένου με μαχαίρι το οποίο παρουσιάζει ς ομοιότητες με τα σύγχρονα Κρητικά μαχαίρια. Αξίζει ιδιαίτερα να τονιστεί ότι, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, τα αγχέμαχα όπλα και τα πολεμικά κράνη γεννήθηκαν στην Κρήτη, αφού εφευρέτες τους θεωρούνται οι Κουρήτες, ακόλουθοι του Δία.

  Χειροποίητοι & άλλοι Σουγιάδες 

  Σύμφωνα με την προφορική παράδοση, την εποχή της Βενετοκρατίας υπήρχαν μαχαιράδικα στο Ηράκλειο της Κρήτης, εγκαταστημένα στην ίδια  θέση που βρίσκονται και σήμερα.

  Μετά την τουρκική κατάκτηση της Κρήτης, οι μεταλλουργοί του νησιού συνέχιζαν να κατασκευάζουν εξαίρετα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και μαχαίρια, τα οποία κατά το 19ο αιώνα με τις επαναστάσεις των Κρητικών οι οποίοι διψούσαν για ελευθερία, αποκτούν ξεχωριστή αξία.

  Ακόμα και οι ιστορικοί δεν έχουν καταφέρει να ξεδιαλύνουν τη σύγχυση σχετικά με το εάν το κρητικό μαχαίρι έχει ή όχι την απόλυτη σχέση ή αποτελεί συνέχεια των όσων ακούγονται για ταύτιση του κρητικού μαχαιριού με το τούρκικο.

  Μέχρι σήμερα η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι οι  χειροποίητοι σουγιάδες συγγενεύουν με το Μπιτσάκ και η τεχνοτροπία του ξεκίνησε με την κατοχική άφιξη των Τούρκων στο νησί, το 1669.

  Το Κρητικό μαχαίρι με τη μορφή την οποία διατήρησε μέχρι την εποχή μας, γεννήθηκε κατά τα τέλη του 18ου αιώνα κι έχει σχήμα που θυμίζει "σαΐτα". Χειροποίητοι &  άλλοι Σουγιάδες

  Κρητικός σουγιάς οξιά 

  Κρητικός σουγιάς τσαπράζι

  ΚΡ1

  Χαρακτηριστικά

  ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΣ ΣΟΥΓΙΑΣ
  ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
  ΛΑΒΗ ΑΠΟ ΟΞΙΑ

  Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

  Σχόλια (0)
  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.