Κρητικό τσαπράζι
  search
  • Κρητικό τσαπράζι

  Κρητικό τσαπράζι

  8,00 €
  .

  Κρητικό τσαπράζι 

  Κρητικό τσαπράζι με οδοντωτή λεπίδα για αγροτικές εργασίες. Λαβή από ξύλο οξιάς και εύκαμπτο μέταλλο για αντοχή στην καταπόνηση.

  Κρητικό τσαπράζι
  Ποσότητα

  • Ρώτησε μας τώρα
    Ασφάλεια

  Παρέχουμε ασφαλή λειτουργία περιήγησης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

    Παραλαβή

  Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με προσοχή στην συσκευασία

    Αποστολή και επιστροφή

  Παρέχουμε την δυνατότητα επιστροφής σε όλα μας τα προϊόντα.

  Κρητικό τσαπράζι

  Κρητικό τσαπράζι με ανατομική λαβή, οδοντοτή λεπίδα τύπου σάρακα για κοπή κλαδιών, ξύλου. Για τον αγρότη, τον χομπίστα, για τον κήπο. Ικανός να ανταπεξέλθει στις πιο απαιτητικές εργασίες με την εύκαμπτη λεπίδα του και την ιδιαίτερη, ξεκούραστη λαβή του! 

  Με την ονομασία τσαπράζι, εκ της τουρκικής τσαπράζ σταυρωτός, διασταυρούμενος περιγράφεται το σταυρωτό αλυσιδωτό επιστήθιο κόσμημα το οποίο φοριόταν τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Αποτελεί ιδιαίτερο κόσμημα της ελληνικής ανδρικής εθνικής φορεσιάς.

  Τσαπράζια έφεραν συνηθέστερα οι κάτοικοι των πολεμικών περιοχών του ελλαδικού χώρου επί τουρκοκρατίας, λίγο προ της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, και κυρίως οι Σουλιώτες, στις επίσημες φορεσιές του αλλά και οι Σαρακατσάνοι και οι Πόντιοι.

  Τα τσαπράζια ήταν συνηθέστερα αργυρά, και πολύ σπάνια επίχρυσα, συμπλέγματα πολλών αλυσίδων σε μορφή ζωνών με καλλιτεχνικές σμαλτοδέσεις, μικρούς δικέφαλους αετούς, φυλαχτά και θυσάνους που φέρονταν από του ενός ώμου στον άλλο, χιαστί, διασταυρούμενα επί του στήθους. Τα τσαπράζια αποτελούσαν σύμβολα λεβεντιάς, πλούτου αλλά και ηρωικής καταγωγής.

  Αναφέρεται στην Κρήτη το πριονωτό, αναδιπλούμενο μαχαίρι το οποίο χρησιμοποιείται κατά την εποχή του τρύγου.

  Τσαπράζι λέγεται και η ειδική φαλτσέτα που είχαν οι αλμπάνηδες (πεταλωτές) για να κόβουν/περιποιούνται τα νύχια των ζώων πριν τα πεταλώσουν.

  Κρητικό τσαπράζι

  Κρητικός σουγιάς τσαπράζι

  KTI

  Χαρακτηριστικά

  Κρητικό τσαπράζι
  5 μεγέθη
  Ανατομική λαβή
  Ξύλο οξιάς
  Οδόντωτή λεπίδα

  Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

  Σχόλια (0)
  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.