Μπεγλέρι σουσάμι σαφράν
  search
  • Μπεγλέρι σουσάμι σαφράν

  Μπεγλέρι σουσάμι σαφράν

  15,00 €
  .

  Μπεγλέρι σουσάμι σαφράν

  Ποσότητα
  Τελευταία προϊόντα σε απόθεμα

  • Ρώτησε μας τώρα
    Ασφάλεια

  Παρέχουμε ασφαλή λειτουργία περιήγησης στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

    Παραλαβή

  Όλα τα προϊόντα αποστέλλονται με προσοχή στην συσκευασία

    Αποστολή και επιστροφή

  Παρέχουμε την δυνατότητα επιστροφής σε όλα μας τα προϊόντα.

  Μπεγλέρι σουσάμι σαφράν

  Μπεγλέρι σουσάμι σαφράν

  Το σουσάμι θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ετήσια ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά και η σημασία του στους αρχαίους πολιτισμούς υπήρξε σημαντική. Πριν από την εποχή του Μωυσή οι Αιγύπτιοι άλεθαν τα σπέρματα και χρησιμοποιούσαν το σουσάμι με τη μορφή αλευριού. Οι Κινέζοι ήδη πριν από 5000 χρόνια παρήγαγαν αιθάλη με καύση σησαμελαίου για την παρασκευή της καλύτερης σινικής μελάνης.

  Οι Ρωμαίοι άλεθαν τα σπέρματα του σουσαμιού με κύμινο για την παρασκευή μιας κρέμας που άλειφαν στο ψωμί. Κατά το παρελθόν πίστευαν επίσης ότι είχε μυστικές δυνάμεις και το σουσάμι διατηρεί ακόμη κάτι από τις μαγικές ιδιότητες που του αποδίδονταν , όπως φαίνεται και από την έκφραση “άνοιξε σουσάμι” που προέρχεται από το παραμύθι Ο Αλή μπαμπά και οι Σαράντα κλέφτες από τις Χίλιες και μία νύχτες.

  Το σαφράν είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στην αγορά παγκοσμίως. Ο κρόκος που αλλιώς λέγεται και ζαφορά (saffron) ετυμολογικά σημαίνει "νήμα" και συνδέεται με τα 3 στίγματα που βρίσκονται στον κόκκινο ύπερο του όμορφου λουλουδιού με τα 6 μωβ πέταλα και τους 3 χρυσοκίτρινους στήμονες. Είναι το αποξηραμένο στίγμα του άνθους που δίνει στο μπαχαρικό το χαρακτηριστικό γλυκό άρωμα του σαφράν.

  Μπεγλέρι έβενος

  ΜΓΛ

  Χαρακτηριστικά

  ΜΠΕΓΛΕΡΙ
  Σουσάμι σαφράν
  Χάντρα ρητίνης

  Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

  Σχόλια (0)
  Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.